NEI consult

 

 Alles wat je hond ooit heeft ervaren blijft bewust en onbewust opgeslagen. Het doel hiervan is om de volgende keer bij een soortgelijke situatie, het anders te doen. Het overlevingsmechanisme van de hond zal er alles aan doen om je dier te beschermen tegen nieuwe vervelende situaties. 

Het begint al in de dracht, de pup pikt al allerlei gevoelens op van de moederhond en misschien zelfs van broertjes en zusjes. Ook kunnen emoties uit de voorouderlijn meegegeven worden aan de pup. Hoe de bevalling en de eerste weken verlopen is ook belangrijk voor het verdere leven van je hond. 

Alle emoties die niet goed verwerkt worden, laten een energetische pegje achter (psycho energetisch geheugen) Deze kunnen gaan doorwerken als een stoorzender op allerlei niveaus in het lichaam van je hond.

Als je merkt dat je hond zichtbare klachten heeft of ander gedrag vertoont, ga je actie ondernemen. Maar de wortels van deze klachten zijn vaak verder terug in het verleden van je hond te vinden. 

Met NEI therapie kan je terug gaan naar de wortels van het probleem om deze onverwerkte emoties als nog te integreren.

 

 

 

 

 

Tijdens een consult werk ik met de biotensor en verschillende protocollen. Je lichaam zend frequenties uit, en de biotensor kan deze frequenties meten.  

Ik start met de 5 elementen en ik meet uit in welk element de grootste verstoring zit, vanuit daar onderzoek ik wat er gedaan kan worden om de balans weer meer in evenwicht te brengen, zodat de levensenergie weer kan stromen.

Stel je voor je heb een stroom met water, een rotsblok staat voor een emotie die niet goed verwerkt is. Door de jaren heen komen er steeds meer rotsblokken in de stroom, er blijft zand achter en grind en het water kan steeds moeizamer stromen. Met NEi haal je 1 voor 1 de rotsblokken uit de stroom, het water (de levensenergie) kan weer vrijuit stromen. En als de stroom weer sterker wordt, neem hij gemakkelijker zand en grind ook mee. Je kan het leven weer gemakkelijker aan.

NEI is dus een universele methode voor mens en dier

Heb je deze mooie uitleg al gezien van opleidingsinstituut Jolanda Vleugel?

LINK

 

Een NEI consult kan in de praktijk maar ook via jou als verzorger, je kan dan een foto meenemen waar je hond alleen op staat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar leefstijl en leefomgeving. 

Hoe ziet jullie dagelijkse routine eruit? Welke activiteiten doen jullie op een dag? Hoe verlopen jullie wandelingen?

Zorgen deze voor dagelijkse portie spanning, dan kan het zijn dat je in een vicieuze cirkel blijft zitten.

Ik kijk echt naar de natuurlijke behoeftes van een hond, door deze te kennen en te begrijpen hoe de lichaamstaal van een hond  is. Kan jij als verzorger je hond optimaal begeleiden en stress situaties zelfs voorkomen.

Deze kennis is universeel en daardoor leer je ook veel over jezelf.

Je leert dus met, en van je hond.