Natuurlijke Hondenwandeling, de kracht van wandelen

 

 

‘Animals are the bridge between us and the beauty of all that is natural. They show us what's missing in our lives, and how to love ourselves more completely and unconditionally. They connect us back to who we are, and to the purpose of why we're here.’ 

 

Deze quote van dierendeskundige Trisha McCagh is mij op het lijf geschreven. Als jij bij hondencommunicatie aan het gedrag van je hond werkt, kom je ook veel over jezelf te weten. Op een heel eenvoudige, toegankelijke manier leer je niet alleen naar de hond te kijken, maar ook naar je eigen gedrag. Want net als jij wil ik graag dat je hond weer snapt. En dat jullie samen ontspannen naar buiten kunnen, zonder dat dat steeds met een strijd gepaard gaat die van kwaad tot erger wordt. In de wandelingen leert de hond van jou, maar jij ook van de hond. Dat brengt rust en balans.  

 

Mijn wandelingen zijn gericht op wederzijds begrip en communicatie zonder straffen en hulpmiddelen. Hoe beter je begrijpt hoe je hond de wereld om zich heen ziet en reageert op jouw lichaamstaal, hoe beter jullie elkaar gaan verstaan. Doordat jij je communicatie naar de hond verandert, verandert ook zijn of haar gedrag. En daar is het je om te doen, toch? 

 

Honden vinden het fijn als ze in de natuurlijke behoeftes worden voorzien. Soms is er net een spiegel voor nodig om tot dit punt te kunnen komen, Ik wil dat jij weer de verbinding voelt met je hond, samen weer in balans. 

Je kan een wandeltraining op verschillende manieren inzetten:

* Om samen jullie communicatie te versterken, je leert samen wandelen en elkaar aanvoelen zonder allerlei commando's en trucjes.

* Je kan je Lichaamsbewustzijn en onbewuste communicatie onderzoeken, wat zend ik uit? En wat bedoel ik echt?

* Zelfvertrouwen versterken, voor mens en hond.

* Blafgedrag verminderen

* Weten wat je kan doen in verschillende situaties onderweg

* Hypergedrag ombuigen naar rust

* Wandelen zonder trekken> ontspannen aangelijnd wandelen

* Holistisch wandelen (therapeutisch), welke blokkades komen we onderweg tegen en hoe kan je hier naar kijken en mee omgaan?

 

Ik geloof dat herhaling de beste manier is om nieuwe manieren aan te leren. Ieder individu leert op eigen tempo, ik kan daar geen tijd aan vastmaken. 

Het is belangrijk om de geleerde ervaringen thuis verder voor te zetten.