Coaching voor mens & hond

Hoe communiceren honden van nature met elkaar?

En hoe kunnen wij mensen op natuurlijke  communiceren met onze hond, zodat mens en hond elkaar begrijpen zonder commando's maar met lichaamstaal en elkaar aanvoelen?

Dit zijn vragen die ik al onderzoek van jongs af aan. Al jong was ik onder de indruk van de indianen, die communiceerde met dieren op allerlei manieren. Door de hartsverbinding aan te gaan, komt er een bijzondere verbinding tot stand.

Ik heb dit voorbeeld altijd in mijn hoofd gehouden, alleen nooit in mijn directe omgeving geleerd. In deze maatschappij is deze kennis toch meer op de achtergrond geraakt.

Ik was altijd bezig met dieren, en vooral door ze te observeren. Later toen ik op mezelf woonde en wij zelf een hond kregen, ben ik de materie ingedoken. Ik ben gaan leren met en van onze honden.

Ik laat je graag ook kennis maken met natuurlijke honden communicatie. Het is fijn als je elkaar echt begrijpt. Vaak zijn we op zoek naar een coach of leraar, maar wist je dat de grootste leermeester gewoon bij je in huis woont? We mogen alleen de signalen weer gaan leren zien en voelen.

Honden zijn hele goede spiegels, en laten ons precies zien waar de grootste leermomenten in zitten. 

Wij mensen zijn ons hier alleen niet altijd van bewust, of we missen net de signalen die voorbij komen. 

Door met andere ogen te gaan onderzoeken en observeren en samen te leren, ga je met andere ogen naar je hond kijken. Of laat je hond je anders naar de wereld kijken? Een mooie vraag om te onderzoeken.

Tijdens een kennismaking consult maken we samen een plan wat jullie graag willen leren of wat het gewenste doel is. De methodes die verweven zitten in de consulten zijn gebaseerd op holistische visie. 

  

Kennismakingsconsult

Tijdens het eerste consult gaan we samen onderzoeken en bespreken wat jullie gewenste doel is. Vanuit hier gaan we kijken welke methodes het beste hierbij aansluiten. Ik werk op holistische wijze, met mens en hond samen.

Hieronder staan een aantal methodes beschreven die ik inzet tijdens een consult.

 

Intuïtieve hondencommunicatie

Intuïtieve hondencommunicatie

Het is soms fijn als je meer inzichten krijgt in de belevingwereld van je hond. Je kan hierdoor een gerichter gaan kijken naar wat je hond nodig heeft om meer in balns te komen.

Intuïtieve hondencommunicatie

NEI, ofwel Neuro Emotionele Integratie

Alles wat je hond ooit ervaren heeft word opgeslagen in het onderbewustzijn.

Zijn er emoties geweest in de dracht, tijdens de bevalling, of tijdens het opgroeien van de hond geweest, die niet goed verwerkt werden, dan blijven deze aanwezig in het systeem van je hond.

Ze gaan sluimeren en kunnen gaan zorgen voor allerlei gedragsveranderingen en soms zelfs voor fysieke klachten. Vaak ligt de oorzaak hiervan dus al in de vroege oorsprong.

Met NEI kan je de onverwerkte emoties opspeuren, en integreren zodat de balans weer meer en meer herstelt word.

Tijdens het intuitief communiceren kan ik NEI inzetten om blokkades te integreren.

NEI voor honden

 

Hondenwandeling

Samen wandelen als een team, verbonden met elkaar en elkaar aanvoelen dat kan je leren in de natuurlijke wandeltraining.

Op natuurlijke wijze leer je samen met je hond, hoe je commandoloos aangelijnd kan wandelen. Dit zal jullie communicatie een boost geven.

Kijk op Hondenwandeling   waar je de wandeling nog meer voor in kan zetten.